Maslinovo ulje
Flos Olei 2017
Ručno ubrane masline melju se istog dana kako bi se maksimalno zajamčila prava organoleptička svojstva ulja. Ulje se drži u posudama od nehrđajućeg čelika koje se čuvaju na hladnom mjestu, bez temperaturnih razlika.
Nije lako utvrditi datum početka berbe koji bi bio optimalan, da bi se dobilo izvrsno ekstradjevičansko ulje no berba se mora obaviti prije svršetka biološkog ciklusa.
Viva Diego proizvodimo u dvije vrste ekstradjevičanskog maslinovog ulja. Jedno ekstradjevičansko ulje Viva Diego je blažeg okusa i karaktera s podjednakim žutim i zelenim kromatskim komponentama. Travaste i cvjetne mirisne note izražavaju se srednjim intenzitetom ali kontinuirano karakteriziraju aromu u ustima, a živahna i progresivna ali blaža pikantna aroma prevladavaju.
Druga linija ekstradjevičansko ulja daje proizvod jačeg okusa i karaktera, izgled je intenzivno zlatan, s bistrim zelenim odsjajima, otvara se mirisu eleganog buketa u kojemu dominiraju okusi svježeg badema. Struktura je kompaktna, oživljava ju stalna gorka i pikantnija žica koja se dobro spaja s dugim mirisom zelene jabuke i badema.


Sorte
Sorte maslina koje sadrže odabrano maslinovo ulje: istarska bjelica, buža, leccino i karbonaca
Gastro preporuka
Idealno se sljubljuje s mariniranom sabljarkom, salatom od vrganja, plavom gratiniranom (zapečenom) ribom, radičem na žaru, juhom od povrća, glavnim jelima s povrćem, pečenom ribom te sa crvenim mesima u tartaru.